KULLAGÅRDSFISKARNA

Intresseföreningen för Viskans framtid

Välkommen

Välkommen till www.kullagardsfiskarna.n.nu. Utvecklad av Christian Weiss KFI.

Nyhetsbrev

Länkar

Tidsskrifter/forum

Utrustning/flugbindning

Aktuellt

2019-03-17 INSTÄLLT möte o städdag meddelar styrelsen.

Rådande högvatten och önskemål från flera medlemmar om ändrat datum så ställs städdag och medlemsmöte in den 23/3. Styrelsen återkommer snarast med info om ett nytt datum för detta.

m.v.h.

KFI styrelse

2019-03-08 Medlemsmöte och städdag 23/3 kl 10,00

Medlemsmöte och städdag kommer att ske 23/3 kl 10,00. Samling vid klubbstugan.

m.v.h.

KFI Styrelse

2019-03-08 Information avseende ansökan om medlemsskap

Alla nya medlemsansökningar skall skickas till ordförande i föreningen, det kommer även att utformas en mall för medlemsansökningen.

m.v.h.

KFI Styrelse

2019-03-07 Fångststatistik 2018

Hej alla medlemmar, nu finns fångststatistiken för 2018 att ta del av under fliken KFI dokument. Några av fiskarna finns i vårt bildgalleri. Är du en av dem som har en bild på din fångst medlem eller ej som inte redan finns i galleriet så maila in på [javascript protected email address] så fixar jag så den kommer med.

Webbmaster

2019-03-04 Tords berättelse om Flugbindningsträffen i fredags 3/3

Vi blev inte så många denna kväll men de som band var flitiga. Och flitigaste av de alla var BG som fick en fin privatlektion av Mats-Ola. Tord band bara öringflugor med danska anor inför stundande havsöringsfiske medan Johan, BG och Mats-Ola knöt sig samman i en falang med laxflugemönster på smörgåsbordet. Det vart fina flugor denna afton om man bortser från Tords. Ulf var med och övervakade så att vi band rätt och inte lämnade något åt slumpen. Det grillades även god pölse som slank ned med vackert skummande och tröstande öl, inte minst för Tord som vid detta lagret bundit och limmat fast sin vänsternäve i städet. Vi pratade fiske och lite politik och hade en riktigt bra kväll. Vi introducerade Ulf i tärningspelet Majjer där Ulf också stod som vinnare, grattis!

Nu blir det antagligen inget mer flugbinderi arrangerat av KFI innan i höst. Men väl där kan vi summera säsongens ve och väl.

Snart är det fixardag vid ån och då blir vi förmodligen ännu fler än förra året.

Kära kamrater, vi ses vid Viskans vackra stränder.

Vänligen Tord Bånghäll

2019-03-03 Nedräkningen har börjat till premiären.

Hej alla fiskesugna som bara väntar på det magiska datumet 1/4. Lax o havsöringspremiär som vi alla längtat o förberett oss på med nyinvesterad utrustning som gör det lilla extra, nybundna flugor, egentillverkade spinnare eller kanske en håv eller nybyggt spö. Oavsett så har vi alla en önskan att få komma ut till, ån, havet eller den där sjön som är så vacker i gryningen. Gäddfisket har varit igång i vinter i viskan o några har testat med blandad framgång. Hoppas få några bilder från killarna som varit aktiva senaste tiden. Oscar, Martinus, Johan med flera.  Fiskemässan i Jönköping går av stapeln 29-31/3. Ett besök där är aldrig fel, enda nackdelen är att det kan bli dyrt för man hittar alltid saker som man bara måste ha och inte visste att man saknade förrän man sett prylen. Ta chansen och besök mässan. Är du medlem i sportfiskarna är inträdet billigare om jag inte minns fel.  Väntar förresten på en rapport om flugbindningskvällen i fredags då jag själv legat nedbäddad i en tung manlig förkylning o inte kunde delta  i aktiviteten. Kommer info så snart jag får någon från Tord.

Bästa hälsningar

webbmaster

2019-02-26 påminnelse om flugbindning i klubbstugan 1/3 kl 17,30

Har du inte anmält dig sånger det. Trevlig kväll med goa fiskekompisar o du behöver inte binda själv, går fint att vara moraliskt stöd till de som håller på. Ring eller maila Tord o va med. 8 personer är anmälda så här långt. 

Tord

genom Anders

2019-02-18 Meddelande från Viskans samfällighetsförening TVV

Viskan Samfällighetsförening TVV skriver:
Hej!
Av olika anledningar fick vi tyvärr inte in någon sammanställning av Laxfångsten i Viskan förra året. SLU vill nu via Sportfiskarna försöka få in en sammanställning. Om ni kommer ihåg eller själva dokumenterat fångster så kan ni och sända dessa till Claes Karlsson på nedan emailadress.

Claes.m.karlsson@telia.com

Eller maila på kontaktsidan här så förmedlar vi informationen vidare till TVV. Om ni har möjlighet vill TVV gärna ha in uppgifterna innan sista februari.

TVV

genom KFI 

2019-02-07 Nytt dokument för medlemmar.

Årsmötesprotokollet finns nu att läsa under fliken KFI dokument. 

KFI styrelse

2019-02-04 Flugbindningskväll den 1/3 i klubbstugan kl 17,30

Hej, Tord har bett mig lägga ut info om ny flugbindningskväll i klubbstugan den 1/3 kl 17,30 anmäl er o det är absolut inget tvång att binda själv utan  det går fint att delta o bidra med gott humör o.s.v.  enklast att ringa eller maila Tord så han får koll på vilka som kommer.

/Anders

2019-02-03 Årsmötet avklarat

Tack allihop som deltog på årsmötet för ett mycket trevligt möte med mycket skratt o givande diskussioner i de olika frågorna som behandlades. Tack också ni fyra nya medlemmar som alla deltog och presenterade er. Efter mötet åt vi de utsökta landgångar jag skrev om tidigare idag. Dokument kommer att läggas ut så snart de är klara. Info kommer här och i mail. Undertecknad lämnar nu styrelsen och vill därmed tacka er allihopa för förtroendet att få ha varit kassör under ganska många år.

/KFI styrelse genom Anders

2019-02-03 

Hej alla 19 som är anmälda till årsmötet. Då kör vi kl 13 o sedan äter vi landgångar som Charlotte på Hemköp i Veddige gjort i ordning till oss. 

KFI styrelse

2019-01-29

Medlemmar som är anmälda till årsmötet i klubbstugan hittar ni under KFI Dokument o sedan längst ner på samma sida där dokumenten för årsmötet finns.

/KFI styrelse

genom Anders

2019-01-28 Karin hälsar

Var hos vår revisor Karin igår så hon fick granska räkenskaperna för 2018. Hon hälsar till oss alla och hoppas vi får en bra säsong. Lämnade över en tulpanbukett som jag hämtade på växtboden i Veddige innan jag hälsade på henne och den blev hon väldigt glad för. TVV kommer för övrigt att hålla sina styrelsemöten i klubbstugan framöver och för första gången i denna veckan. Välkomna TVV och hoppas ni tycker det blivit fint. 

Kassören i KFI

2019-01-26

Nu finns de flesta dokumenten inför årsmötet att ta del av för medlemmarna. Imorgon kommer de sista att läggas in också. Ta del av dem så du kommer väl förberedd till årsmötet. Välkomna allihop så hoppas vi på ett bra årsmöte med intressanta diskussioner kring lagda motioner och andra punkter på årsmötet. Vi fixar något att äta o dricka, och är det någon som har någon form av allergi eller helt enkelt inte tål något så meddela så fixar vi något annat till dig.

m.v.h. KFI styrelse 

genom Anders

2019-01-23 Vi hälsar 4 nya medlemmar välkomna till föreningen.

KFI hälsar idag 4st nya medlemmar välkomna till föreningen o vi utgår från att ni aktivt kommer att deltaga i de aktiviteter föreningen håller på med.

Ulf Henriksson från Bua, Mats Eriksson från Frillesås, Stig Kjörstad från Göteborg och Claes Karlsson från Varberg som dessutom sedan flera år är fisketillsyningsman och välkänd profil för de flesta av medlemmarna och besökare vid viskan. 

Hjärtligt välkomna och vi hoppas ni bidrar med gott humör och glädje vid viskans stränder.

Hälsningar KFI.

2018-01-10 tiden för årsmötet klar. Kl 13.00 blir det.

Datum fastlagt till 3/2 sedan decembermailet. Det blir premiär för årsmöte i klubbstugan som ju blev färdig förra året.

KFI styrelse

2018-01-09 Gott nytt fiskeår.

Påminner medlemmar i föreningen att anmäla sig till årsmötet 3/2 så vi vet hur många som kommer o kan beställa mat till alla. 

KFI styrelse

2018-12-26 God fortsättning. Ljuset återvänder!

Hoppas ni alla fått någon fin fiskerelaterad julklapp som ni med en gång inser att ni inte klarar er utan. Mina hundar Devil o Kompis glömde absolut inte husse på julafton utan där fanns en ny Rulle från Danielsson flyreels. Duktiga och förståndiga hundar. God mat o dryck med nära o kära är väl det viktigaste i alla fall o att alla får vara med. En påminnelse till alla medlemmar är att betala in medlemsavgiften så du är röstberättigad vid årsmötet. 

2018-12-22 Bg 898-1029

Hej på er. Vissa har frågat efter bankgironumret som jag skrev om här 2018-12-06. Rubricerat hittar ni det igen för den som är osäker.

2018-12-21 viktig info till medlemmar.

Hej alla medlemmar, viktig information finns nu på era mailadresser att ta del av. Gör detta så snart som möjligt.

KFI styrelse genom Anders

2018-12-17 God jul o gott nytt fiskeår önskar Kullagårdsfiskarna.

Vi hoppas att alla får en riktigt trevlig jul, kanske någon önskad fiskepryl ligger i paketen, men det återstår att se. Den bästa julklappen är som jag ser det att vi får en säsong med vatten i Viskan så allt djurliv kan fungera normalt o då blir det ju lite fiske också. 

God Jul o Gott Nytt år önskar vi er alla.

Styrelsen.

2018-12-06 ÅRSMÖTE Söndagen den 3/2-2019 tid kommer senare.

Hej, Årsmötet blir 3/2 nästa år, alla medlemmar kommer att få ett mail av Victor inom kort med mer info. Vi håller mötet i klubbstugan o tid återkommer vi till så snart det är fastställt. Medlemsavgiften skall vara betald 30 dagar innan årsmötet för att vara röstberättigad och motioner skall vara inkomna till styrelsen senast 3 veckor innan årsmötet.

m.v.h.

KFI styrelse

2018-12-06 Bankgiro för inbetalning av medlemsavgift för 2019

Bg 898-1029   200kr   och glöm inte skriva Namn.

2018-11-10 Ny flugbindningsträff 30/11 kl 17.00

Flugbindningsträffen blev väldigt lyckad med mycket skratt, god mat o dryck o fina flugor skapades. Nu har du chansen att vara med då Tord fixar en ny träff fredagen den 30/11 kl 17,00 anmäl dig direkt till honom på mail eller telefon. Förra gången var de 6 personer så denna gången hoppas vi på ett par till.

/Anders

2018-10-22 Flugbindningsträff nu på lördag kl 16.00

Anmäld? Om inte så slå Tord en signal eller skicka ett mail o var med. Tiden är satt så KL 16.00 kör Tord igång o vår egen Jimmy som har webbutiken  www.flyhookfiller.se visar en del fina grejor.

väl mött.

/Anders

2018-10-15 årets sista fisk landade Daniel Eckerström 30/9

Vi var några som kämpade sista dagen vid Kullagård o efter många timmar lyckades Daniel landa en havsöring på 61cm som genast returnerades till ån. Grattis till den fisken kompis. Ni kan se en bild på den fisken o en glad Daniel i fliken galleri o bilder 2018. Fotograf var Jörgen Valka. 

Tight lines

Anders

2018-10-13 Flugbindning 27/10 i klubbstugan.

Några har anmält sig till flugbindningen, men fler kan vara med så kontakta Tord o anmäl dig. Själv  kommer jag att vara i sportfiskarnas lokaler i Göteborg den helgen för att efter markägarföreningens fråga gå fisketillsynsutbildning. Nästa år kommer vi att vara två tillsyningsmän och tillsammans med alla er som fiskar regelbundet så kommer vi att ha god kontroll på regelefterlevnad på samma sätt som nu. 

/Anders

2018-09-24 säsongen närmar sig sitt slut.

Hej alla laxfiskare, så är vi snart där igen. Jag syftar naturligtvis på säsongslutet där man kan börja räkna ner 185 dagar till nästa premiär. Det känns inget kul, men vi hoppas på en fin avslutning o sedan är det bara o härda ut till nästa vår. Vi hoppas att vi skall kunna ha några träffar i klubbstugan under höst o vinter där Tord ju aviserat att det blir flugbindning den 27/10. Anmäl dig o var med på en trevlig kväll. Förhoppningsvis blir det mer senare o sedan kommer vi oxå att ha en arbetsträff för att städa klubbstugan efter allt arbete i vintras. 

/Anders

2018-09-08 Altanbyggarna levererar.

Hej på er alla, idag fixade Tord, Christian och undertecknad till en altan utanför klubbstugan för framtida grillningar o allmänt samkväm. Bilder på resultatet kan ni se under fliken fotogalleri o länk klubbstugan 2018. Lite besvikna är vi att ingen mer kunde tänka sig att hjälpa till. Vi tre var väldigt överens om att vi skulle inta ett par kalla öl senare under lördagen. Riktigt kul hade vi under bygget med goda skratt tillsammans. Tog oss ca 4 timmar med kaffepaus.

Tord o Christian, tack för en riktigt trevlig lördagsförmiddag.

Anders

2018-08-27 Lördag 8/9 kl 09,00 sätter vi igång altanbygget.

2018-08-27 Altanbygge vid klubbstugan 8/9

Lördagen den 8/9 planerar vi att bygga altan vid klubbstugan. Jimmy har sponsrat trallvirke så med inköp av reglar o trallskruv så skall vi få ihop något riktigt bra. Tid är inte bestämt ännu så håll utkik här o var med och bygg. Johan eller Tord hör ni av er till om ni vill vara med. Har du inte tidigare varit med i någon aktivitet på Kullagård eller Åsbro så har du chansen nu. Ring Johan eller Tord snarast.

KFI genom Anders

2018-08-17 inget arbete på Kullagård imorgon då allt blev klart med förra arbetspasset.

OBS! Inget arbete imorgon vid Kullagård. Jag fick precis besked av Johan så ingen dyker upp imorgon. 

2018-08-06 Tack Tomas!

KFI’s medlemmar hälsar o tackar Tomas Söderström för den mycket fina bild han målat åt oss på klubbstugans gavel. Det kommer en artikel om detta i nästa VISKAN tidning enligt Tomas. Även om det inte går o fiska så ta en sväng ner o titta på målningen, gå en tur ner till vindskyddet också som är nymålat o kika på släntsäkringen som är gjord nedanför röda stugan. Bild på Tomas målning finns i fotogallerifliken under länk klubbstugan där ni även kan se lite bilder från vinterns arbete inne i stugan.

KFI genom Anders

2018-07-31 efterlyser foton av fiskar 2018

Hej, har du något fint foto av fångad lax i år så maila in det till mig adsprzr@gmail.com

 

2018-07-30 Info till dig som binder flugor.

Medlem Jimmy Gustavsson har köpt webbutiken Fly Hook Filler från Mats-Ola i Kärradal och håller nu på att gå igenom o fixa till butiken så den blir som han vill ha den. Kolla in den o hör av dig till Jimmy så löser han det du vill ha. se nedan länk.

http://www.flyhookfiller.se/

 

2018-07-25 arbetsinsats vid vindskydd idag.

Idag kl 12 samlades vi, Johan som ansvarar för Kullagård, Victor, Jimmy, Josef, Ronny, Tord, Ingemar o undertecknad för målning av vindskyddet, vedförvaringsförbättring och rensning av grillplatsen. Vatten fixade vi så alla höll sig fuktiga i den gassande värmen o efter 2 timmar ca var vi färdiga o vi beundrade målningen på klubbstugan innan vi skildes åt för återhämtning på hemmaplan. Jag tog med mig min Anna till Bua för ett dopp vilket kan rekommenderas av en annars mycket försiktig badkruka som jag är. Bild nedan, Josef saknas tyvärr då han började vandringen mot klubbstugan några minuter tidigare.

KFI genom Anders

 

 

2018-07-18 klubbstugans gavel.

 

2018-07-18 arbetslag Kullagård samling 25/7 kl 12,00 vid klubbstugan.

Hej på er i värmen, I nästa vecka den 25/7 kl 12.00 har Johan kallat till arbetsträff på kullagård. Sedan en uppföljning v33 lördag 18/8 kl 10.00 för det som ev inte hinns med nästa onsdag.
Vi målar vindskyddet, förbättrar vedförvaringen o rensar grillplatsen.
Nu finns chansen för er som tidigare uttryckt önskan om att vara med o göra något aktivt vid kullagård och alla andra oxå naturligtvis. Anmäl dig till Johan eller mig snarast.

Värmen kräver vatten så det fixar K.F.I.

m.v.m.
Anders

 

2018-07-18 Semester för många av oss.

vackert väder är väl fint o sol o bad också för många, men katastrofen i naturen är brutal. För oss som fiskar i viskan normalt så är det en skrämmande syn när fisk dör på grund av lite och väldigt varmt vatten o så är ju fallet just nu. Längre upp i ån är det om möjligt ännu värre. Låt oss hoppas det blir väderomslag så naturen får sitt, om det blir något mer fiske under säsongen återstår att se. Jag rekommenderar alla att ta en promenad från bron o passa på att se den fina målning som Thomas Söderström gör åt oss på klubbstugans gavel mot ån. Bild kommer här så snart jag hinner tanka ner den.

tight lines

Anders

2018-07-05

Vi hälsar Bo "B-G" Gustafsson välkommen som medlem i föreningen, välkänd profil för de flesta av oss o Veddigebo. Träffade Bo vid ån för någon vecka sedan då han var nere o testade lite trots bristen på vatten. som vanligt hade han en påse bullar med sig vilket är standardpackning i hans väska. Välkommen BG.

/Anders

2018-06-28 Var är vattnet?

Väldigt lite vatten i Viskan till allas förtret då vi ju gärna vill fiska o fisken vandra i ån. rekommenderar en promenad längs kullagårdsträckan för att tiita på hur släntsäkingsarbetet blev. Norge hägrar för många dessa veckor o vår kompis Tord i KFI kämpar i Orkla o Roger är med några till i Driva denna vecka. Tord landade en 4kg fisk i förrgår så det funkar trots lite vatten även där. Håll ut, regn kommer förhoppningsvis o har du något du vill dela med dig av så maila.

För KFI medlemmar finns nytt styrelseprotokoll att ta del av.

m.v.h.

KFI Styrelse genom Anders

2018-05-30 släntsäkringsarbeten vid Kullagård 2-3/6

Hej, det kommer att pågå släntsäkringsarbeten vid vindskyddet på kullagårdssträckan nu i helgen o begränsad möjlighet till fiske blir då fallet. Mycket lågt vatten så det lär inte vara några problem i alla fall. 

M.v.h..

TVV och KFI

 

2018-05-15 Svineri på våra fina fiskesträckor.

Hej alla fiskare, säsongen i full gång o några lyckliga har fått känna på fisk i säsongens första del. Grattis till er, vi andra kämpar på o hoppas........

Nu till det som upprör alla oss i föreningen och andra ansvarstagande gäster som ser till att alla skall trivas. Det finns några som tror att andra skall städa efter dem på fiskeplatserna. Är du en av dem som vet med dig att du inte tar med dig din skit hem igen som du bär ner till fiskeplatsen så kommer varje enskild medlem att ha koll på dig. Du kommer inte att vara välkommen till oss o den gemenskap vi har vid Kullagård, Högaström och Åsbro, det borde räcka som motivering. 

är du en av alla fina fiskekompisar som ser någon lämna sitt skräp så säg till, notera och rapportera direkt till fisketillsyningsmannen eller till KFI styrelse för vidare befordran till TVV (markägarföreningen).

 

2018-04-23

Hoppas alla kommit igång med fisket nu. Vädret har ju varit helt underbart o jag vet i alla fall flera som gjort försök i vårsolen. skitfiske på er allihop o kämpa. Plötsligt händer det!

/Anders

2018-04-12 Anmälan till arbetsgrupper

Påminner de som inte anmält sig till någon eller flera av de arbetsgrupper som skapades efter motioner på årsmötet. Anmäl dig o var med och förbättra den/de sträckor du känner för. Du kontaktar nedan personer för att anmäla dig o mailadresser hittar du i medlemsförteckningen.

Klubbstugan: Tord Bånghäll (Färdigställd av ett antal medlemmar under fegruari/mars)

Åsbro: Hans Bossmark

Kullagård: Johan Andersson

Högaström: Mats Karlsson

2018-04-07 OBS medlemmar.

Mail har skickats ut till alla medlemmar enligt beslut på årsmötet ang omröstning om nya stadgar. Omarbetat av styrelsen efter årsmötet och  Du meddelar ditt svar senast kl 12.00 Söndagen den 15 April.

KFI styrelse genom

Anders Sparf

2018-04-03 Äntligen är fisket igång igen.

Lång väntan är över för oss alla som tycker det här med lax o havsöringsfiske är väldigt roligt. Säkert har många varit ute på kusten söndag eller måndag för ett första test o några har säkert lyckats. Jag fick idag en bild från min kompis Daniel från Askim som landade en 55cm mycket vacker HÖ någonstans längs kusten. Själv nöjde jag mig med en promenad i söndags längs med viskan o hittade tre inbitna som fiskade. Vi får hoppas att värmen kommer snart så det blir lite bättre fart på fisk o fiskare.

/Anders

2018-03-25 TACK allihop som var med på städdagen.

Hej alla,
Idag genomförde vi städdagen och det blev en mycket trevlig och aktiv dag.
Vi startade vid 9 o sommartidsomställningen klarade alla av galant utom Göran som i godan ro satt och drack kaffe när jag ringde 09,30 o undrade om något hänt. Nänä jag kommer till kl 9. Men Göran, det är sommartid. H....e också kom det som svar på det.
Vi blev 16 man då ett par influensafall drabbat ett par personer. Krya på er så får ni chans att vara med vid senare aktiviteter. Vi delade upp oss i arbetslag där Hans tog befälet över en styrka som tog hand om Åsbro o den andra avdelningen vandrade ner längs med kullagårdssträckan, sanerade, klippte buskar o sågade ved. Vid Åsbro hade man tungt arbete med att få bort träd i ån som låg mycket taskigt till. De lyckades bra o var mycket nöjda då de anslöt vid 11,30 för korvgrillning vid klubbstugan.
Vid klubbstugan gjorde Göran en super insats med kylen o sanerade den så den är i mint condition o kan användas av alla. Jag avslutade elinstallationerna.
Ordförande Victor som var lite krasslig kom o blev grillmästare. Ca 60 korvar med bröd o tillbehör gick åt. Bra jobbat allihopa. Vi fick också besök av markägarföreningens ordförande Bengt med sällskap så de fick korv o dricka som alla andra. Bengt o TVV kommer att nyttja klubbstugan för sina möten framöver.

Flera nya medlemmar som var med o visade sitt intresse för att vara med o bidra med kunnande, intresse o stort hjärta.

Tack för detta fantastiskt fina intresse från er alla.

KFI styrelse
Genom
Anders

 

2018-03-24 imorgon städar vi, tänk på sommartiden.

Hej, imorgon städar vi o grillar korv o har en riktigt trevlig förmiddag tillsammans. 17 st blir vi o det är fantastiskt kul o se att så många ställer upp. Vi kommer att få besök av Ordföranden i Markägarföreningen TVV o kanske också av fisketillsyningsman Claes Karlsson så bjuder vi dem på korv med bröd o dricka. Ta med såg, yxa, motorsåg, kratta eller vad du tror kan vara bra att ha. Välkomna.

KFI styrelse

genom

Anders

 

2018-03-16 Städdagen 25/3

Vi samlas vid klubbstugan vid kullagårdsbron kl 09,00. bra möjligheter till parkering finns där. Uppdelning i lag som får städa de olika sträckorna samt någon eller några som målar bord o bänkar i stugan varav vår 83 årige Tidaholmsbo blir en av dem, efter önskan om lite lättare arbete, men meningsfullt. Grillning efteråt med tillbehör blir det så skall vi få en trevlig förmiddag o del av eftermiddag tillsammans.

välkomna allihop o är det någon som inte är medlem, men som vill vara med så anmäl er o dela gemenskapen med alla oss andra.

KFI styrelse, genom

Anders

 

2018-03-16 

Elarbeten snart klara. Element samt vägguttag monterade o delvis inkopplade igår av mig o Victor. Senast i nästa vecka skall vi ha det klart så alla kan kolla på städdagen den 25/3. Vi kommer att bli c a 14 personer på städdagen vilket är nytt rekord. Vi får förmodligen besök av någon från markägarföreningen också.

 

2018-03-13 Bord o bänkar

Ikväll tillverkade Tony, Tord, Ingemar o Master två stabila bord och en bänk o på torsdag kväll skall tre bänkar till skruvas ihop. Jag och Jimmy monterade kabelkanaler och vägguttag o vi fortsätter på torsdag kväll. Vill du vara med så hör av dig.

städdagen den 25/3 närmar sig. Anmäl dig till någon i styrelsen.

/Anders

2018-03-10 belysningen klar och inkopplad idag.

I förmiddags klamrade undertecknad o Tord kabel samt kopplade in belysningsarmaturerna och anslöt till centralen så nu är belysningen drifttagen som ni ser nere till höger. Klicka på bilden för större bild.

/Anders

2018-03-07 stugan snart färdig.

En del elarbeten kvar o göra o vi behöver hjälp med slutstädningen. Lördag kl 09.00 är det läge att vara med o göra en insats. Hör av dig. Har du skoställ, hatthylla eller krokar att hänga kläder på över någonstans så hör av dig till Tord eller någon i Styrelsen.

/Anders

2018-03-04 målningsarbeten i klubbstugan klara

KSöndag förmiddag målade vi (Tord, Johan, Anders o Jimmy) färdigt, några spacklingsarbeten bättrades på o sedan skruvade vi upp 3 st lysrörsarmaturer samt fler hyllor. Tillverkning av ett långbord och bänkar kommer. Josef har fått önskelista på materiel från Tord o fixar detta. Det blir fler arbetspass så du som vill vara med anmäler dig till Tord.

2018-03-03 arbetsinsats i klubbstugan lördag förmiddag.

Tord leder arbetet med att färdigställa klubbstugan o idag var det han, Master, Jimmy o undertecknad som tog ett pass med målning av väggar o tak samt monterade lite hyllor som Josef fixat. Kanske blir det ett pass imorgon också. Alla väggar o tak är målade minst en gång en del två gånger, golv o taklister är på plats o så samlade vi ihop skräp som Tord körde till återvinningen. 

Har fått besked av Mats Karlsson ny medlem som åtar sig att vara sammanhållande för arbetena på Högaström. Vill du vara med där o hjälpa till kontaktar du Mats. Kontaktuppgifter kommer inom kort.

Har du något du tror kan passa i klubbstugan så hör av dig. Exempelvis, en trinette, hatthylla, vattenkokare, tavla med fiskemotiv eller något annat.

/Anders

 

2018-03-02 Vi hälsar Mats, Nedad och Dan välkomna som nya medlemmar.

Vi hoppas att ni blir aktiva medlemmar o anmäler er till någon av dem som är sammanhållande för de olika sträckorna där arbetsinsatser kommer att göras under säsongen. Nedad  har skänkt 500kr till förplägnad för dem som för tillfället jobbar med Klubbstugans färdigställande. Tack för det bidraget.

Klubbstugan: Tord Bånghäll

Åsbro: Hans Bossmark

Kullagård: Johan Andersson

Högaström: Mats Karlsson

Städdag 25/3: Anmälan till någon i styrelsen

 

2018-02-28 ring eller maila Tord

hör av dig till Tord på mail inför lördagens arbete, du hittar den i medlemsförteckningen. Du behövs för att vi skall kunna  färdigställa stugan.  

 

2018-02-26 Klubbstugan arbetsdag 3/3

Tord, Jimmy och Johan har i helgen gjort fantastiskt mycket jobb både lördag och söndag där nu alla väggar o tak är färdigspacklade och slipade. lister är på plats och målning har påbörjats. På lördag 3/3 kl 09,00  Vill vi se att några fler kommer och hjälper till. Vi skall förutom målningsarbeten påbörja elinstallationer och köra sopor till återvinningen. Tänk på att du kan vara med del av dag. Ring eller maila Tord att du ställer upp.

m.v.h.

Anders

2018-02-20 arbetsinsats klubbstugan fastlagda till 24/2 och 3/3 kl 09.00

Hej på er allihop, Jag har fått meddelande från Tord som blev ansvarig för att hålla samman klubbstugans färdigställande att han vill ha hjälp till klubbstugan. Han har idag gjort ett pass själv, men det behövs flera som hjälper till med spackling o slipning så vi kan få färg på väggar och i tak.

Nu på lördag den 24/2 kl 09.00 och nästa lördag 3/3 vid samma tid kl 09.00
Man kan vara med på del av dag också, viktigaste är att vi alla hjälper till.

Anmäl er genom mail till Tord. tord.banghall@varberg.se

Nu hoppas vi på visat intresse då det var väldigt positivt på årsmötet.

Tord efterlyser sliputrustning så arbetet går fortare framåt.

M.v.h.
Anders Sparf

 

2018-02-08 arbetsinsats klubbstugan

Hej, den som vill hjälpa till att färdigställa klubbstugan kontaktar Tord Bånghäll på mail enligt medlemsförteckningen. Tord samordnar resterande arbetsinsatser som är lite spackling, målning av väggar o tak samt lite elarbeten.

m.v.h. Styrelsen

2018-02-05 Städdag för våren blir 25/3

Anmäl er redan nu. Medlemmar kommer att få ett mail också med mer detaljerad information. Vi har fått frågeställningar från fiskare som Vill hjälpa till på städdagar etc. som inte är medlemmar i föreningen o naturligtvis är ni välkomna att vara med. Passa på att anmäla er till någon i styrelsen snarast.

m.v.h.

Styrelsen 

2018-02-04 Årsmöte där vi hälsade nya medlemmar Tony, Rolf, Karl-Erik, Hans, Tord, Master, Håkan och Thomas C välkomna.

Tack alla som närvarade på årsmötet och speciellt de nya medlemmarna, alla erfarna fiskare med många år vid Viskan eller andra åar. Vi blev 15 av 20st anmälda då 5st på grund av sjukdom och andra tråkiga omständigheter inte kunde närvara. Årsmötesprotokoll kommer att snarast placeras under fliken KFI dokument så alla medlemmar kan ta del av det som avhandlades.

m.v.h

styrelsen

2018-01-03 lösenord.

Hej på er alla medlemmar. Vi har en ny flik på hemsidan som heter KFI Dokument som vi kommer att informera om på årsmötet. Det handlar om att alla skall kunna ta del av information på ett enkelt o lättillgängligt sätt.

KFI styrelse genom Anders Sparf

 

2018-01-01 Årsmöte Lugnets Bistro i Varberg 4/2  kl 10.00

Vi samlas som vanligt på Lugnets Bistro i Varberg för vårt årsmöte och jag påminner om motioner lämnas in senast 21/1. Se mer info under 28/12.

KFI styrelse genom Anders Sparf

 

2018-01-01 Nya regler för fisket på TVV’s vatten i Viskan klart.

Framtagna i samarbete mellan TVV och KFI där stödet bland våra medlemmar för de nya reglerna är nästan 100% vilket är mycket glädjande

OBS! Nya regler 2018
Följande gäller from den 1 april 2018.

1. Max fyra laxfiskar får avlivas för varje enskild sportfiskare under säsongen, med laxfiskar avses både lax och öring. Av dessa får max en laxfisk avlivas per dag och max två laxfiskar avlivas under perioden första april till och med sista juni. När kvoten är uppnådd får inget fiske ske oavsett redskap.
2. Under perioden första augusti till och med sista september gäller följande: Allt fiske skall bedrivas med hullinglös enkelkrok. Hon-laxfiskar skall återutsättas och han-laxfiskar bör återutsättas. Om laxfisk som skall återutsättas under augusti och september inte kan återutsätta pga sådan skada att den inte anses överleva skall detta rapporteras till Fisketillsyningsman direkt vid vattnet.
3. Under perioden första augusti till och med sista september är det förbud att fiska med mask och räka.
4. Registrering av fångst vid våra fångstplatser skall ske senast 24 timmar efter fångsttillfället. Detta gäller även Catch & Release.
5. Utlekt fisk (Besa) skall alltid återutsättas.

KFI styrelse genom Anders Sparf

 

2017-12-28 

Motioner inför årsmötet skall vara styrelsen tillhanda senast 21/1.

Medlemsavgift skall vara betald eller betalas senast vid årsmötet för att vara röstberättigad.

Anmälan till någon i styrelsen snarast för deltagande så vi kan beställa mat till rätt antal personer.

Fiskeregler för 2018 lägger vi ut så snart det är klart för er som undrar.

Plats och tid för årsmötet återkommer vi till så snart bokning är gjord.

Mail med detaljer om årsmötet kommer även att skickas ut till medlemmarna.

KFI styrelse genom Anders Sparf

2017-12-23

God Jul och Gott Nytt År önskar KFI

2017-12-22

nya medlemmar i KFI med ansökningar under sommar o höst beslut efter styrelsemöte 20171216 Master Lennartsson, Thomas Carlsson och Håkan Sparrman. Välkomna till Kullagårdsfiskarna o vi ser fram emot ert aktiva deltagande i fiskevård o andra aktiviteter vi har.

m.v.h.

KFI styrelse

2017-12-18 datum för årsmöte 4/2-2018

Efter ett styrelsemöte i lördags beslutade vi om datum för årsmötet nästa år till den 4/2 så skriv in det i era kalendrar. Det är mycket viktigt att så många som möjligt deltar med tanke på nya fiskeregler m.m. Det går fint att betala in medlemsavgiften för nästa år redan nu och den måste under alla omständigheter vara betald senast vid årsmötet. Bankgiro är som vanligt Bg 898-1029 och tänk på att skriva ditt namn. Plats för årsmötet meddelas senare.

/KFI styrelse genom Anders Sparf

2017-12-09 till KFI medlemmar.

Fint gensvar vi fått på mailfrågorna från er, vi saknar dock ett par svar så vet du med dig att du ännu inte svarat så gör det till Victor snarast. 

/KFI styrelse genom Anders Sparf

2017-12-05 till KFI medlemmar.

Mailet är nu skickat till er alla och vi vill få svar på två frågor senast tisdag 12/12.

2017-12-02 till KFI medlemmar.

Håll utkik i mailkorgen de närmsta dagarna då vi i styrelsen kommer att skicka ut ett mail med information där vi behöver DITT svar i ett par frågor. När du fått mailet så prata med din kompis också så att han observerat mailet. Vi kommer att vilja ha svar från er inom en vecka så svara omg. och alla svaren skall sändas direkt till vår ordförande Victor Bergdahl.

 Victor.bergdahl@gmail.com 

KFI styrelse genom Anders Sparf

 

2017-11-10 Orkla 2018

Är DU intresserad så har jag en fin vald v33 i Orkla i Norge då. Hör av dig om du är intresserad. Vi blir 4-6 spön så kostnaden är 5000-7000kr. Hör av dig snarast om du vill vara med ett fint gäng.

m.v.h.

AnderS

2017-10-08 Möbler till klubbstugan.

SOm det finns någon som har bord, stolar, köksutrustning eller något annat som kan tänkas passa till klubbstugan som man vill efterskänka så hör av er till någon av oss i styrelsen. Vore fint med lite hjälp då målet är att vi skall kunna ha årsmötet i början på nästa år där.

KFI styrelse 

 

2017-10-08 Avslutad fiskesäsong vid Viskan.

Så var då säsongen 2017 avslutad där första delen av bjöd på många fina fiskar o fighter för väldigt många olika fiskare. Andra delen av säsongen återgick viskan till en mer normal fångstnivå. Tyvärr var det i början ett oerhört högt fisketryck vilket ju fick TVV att minska antalet dagskort för att det skulle finnas möjlighet att fiska o sedan införde man också en kvot för året från 1/6 där de allra flesta tyckte det var bra, men några fann detta fel att göra det under pågående säsong. Nu ser vi fram emot att det blir långsiktiga regler för 2018 och framåt där vi hoppas kunna vara delaktiga och bistå markägarföreningen i det arbetet. Sista månades fiske flöt nästan bort då det var väldigt mycket vatten i ån, men de sista veckan sjönk det och jag testade ett par tillfällen. Läste i listan där Peter Sagvall skrivit in sig med en 96cm, Thomas W fick en 98cm på fredagen efter att undertecknad kompletterat listan med en på 92cm och en på 80cm under tisdagskvällen. Grattis till alla er som lyckats landa en fin lax i år o till er andra så är det bara o kämpa på.

/Anders

 

2017-09-11  Tack Nedad Harjiric för  500kr i Bidrag till fiskevård.

För ett par dagar sedan fick jag ett lyriskt mail av en Kille från GBG som heter Nedad Hajiric. Han hade fiskat några ggr. utan känn, men så på två turer blev det två laxar så grattis till dig o din fångst. Foto kommer att läggas ut under fångster 2017. Du undrade om du kunde hjälpa till på något sätt o om det gick att betala något bidrag för o främja fiskevården i viskan där vi fiskar. Ett par dagar senare så hade Nedad satt in 500kr på KFI's bankgiro. Jag kommer att på nästa styrelsemöte ta upp frågan om hur vi i klubben skall hantera denna typ av bidrag. Är DU också intresserad av att lämna ett bidrag till den verksamhet vi bedriver så är det fritt fram att göra det. Bankgironumret är Bg 898-1029. 

Jag har fått frågan från ett antalfiskare under säsongen om man kan hjälpa till o det kan man även om man inte är medlem i föreningen. Vi kommer att lägga ut datum för städdag etc här o d fritt fram att anmäla sig o delta. Dricka o någon form av mat fixar KFI. Vill du anmäla dig i förväg som intresserad att vara med på olika arbetstillfällen så skicka ett mail så noterar vi detta.

/Anders

 

2017-09-06 Hullinglös enkelkrok.

För alla som fiskar i september gäller hullinglös enkelkrok, maskmete är inte tillåtet och alla honfiskar skall ovillkorligen återutsättas. Vi hjälps åt att informera de gäster som kanske inte har full koll. Njut av sista månadens fiske o första veckan i september har i alla fall bjudit på fint väder. Jag fiskade igår o träffade Kent som är kompis med Thomas från Gbg som brukar fiska o finns med på flera foton på fångster i år. Vi varken kände eller såg nån fisk, men hade en fantastisk kväll med ca 16 grader o vindstilla. Vi hoppas på flera sådan fina dagar o kvällar under månaden.

/Anders

 

2017-08-21 Efterlysning bilnyckel

I vindskyddet har det under en rätt lång tid hängt en bilnyckel som hittats. Den är nu borta o jag undrar om någon tagit hand om den eller ev lämnat in den till polisen. Jag träffade i förrgår fiskaren från en by i närheten som i våras tappade den. Kontakta mig eller någon annan i Styrelsen om du vet något om nyckeln så kanske vi kan hjälpa honom spara en del av kostnaden för en ny ( ca 3500kr).

/Anders

2017-08-06

Semester har det varit o är fortfarande för en del av oss. Har precis själv kommit hem från en vecka i Norska älven Laerdal o fått bita ihop ordentligt. En tappad lax o två mindre havsöringar o då var jag ändå i fisk vilket flera andra i sällskapet inte var på hela veckan. Laxfiske när det är som jobbigast o humöret testas ordentligt. Vi i vårt gäng som kallas A-team får smälta detta o kämpa på o komma tillbaka med nya krafter nästa år. Vårt hemmavatten viskan tar det lugnt just nu med lite vatten kanske  kan vi få lite bra fiske senare i höst.

kämpa på för plötsligt händer det.

/Anders

2017-07-03

Igår träffade jag en mycket nöjd grabb som just fångat sin första lax någonsin, 1,9kg o fullständig lycka. Grabben som heter Samuel va på besök med sin far o bror o hade kämpat hela dagen när det plötsligt högg på en liten spinnare som Han fiskade med. Grattis Samuel o jag hoppas både du o din bror får blodad tand o fiskar lax i många år framöver. Låt pappa fånga en ibland oxå. På sidan med fångster 2017 finns nu en bild.

2017-06-23

Glad midsommar önskar KFI.

 

2017-06-20

Fick ett mail av Mats Karlsson som vill berätta om den negativa känsla han fick när reglerna förändrades den 1/6. Det är naturligtvis aldrig roligt när det blir en negativ reaktion.

Här följer hans mail:

Jag vill berätta om min kortvariga fiskelycka. Jag hade efter 3 års
fiskeuppehåll tänkt mig att ta upp fisket igen. Glad i hågen köpte
jag ett årskort i Viskan. Åkte iväg till Viskan en vacker dag,
solen lyste och jag var förhoppningsfull. Jag hade noterat att
reglerna för fisket hade förändrat sig sedan jag senast fiskade i
Viskan. Nu fick man ta en lax per dag, vilket var en bra regel.
Jag lyckades fånga en fisk på min första fiskedag på tre år,
lyckan var fulländad. Jag tänkte vilken tur jag har. Jag fortsatte
fiska ett par veckor och lyckades få tre laxar till på dessa dagar.
Jag kände en fantastisk lycka. Men så rätt som det var så
förändrades denna lycka, när jag fångat min fjärde fisk så kom
det en regeländring som sade att jag får bara fånga en lax till
detta året. jag trodde inte mina ögon och öron. Mitt stora intresse
togs ifrån mig i ett nafs. Så kan det också bli.

/Mats Karlsson

Jag hoppas att du kommer tillbaka Mats o fiskar med de nya reglerna som beslutats. Mats är inte medlem i Kullagårdsfiskarna , men det har ingen betydelse för att få lämna en historia här. Så skicka gärna in något fiskeminne ni alla som vill bidra o foton fixar jag in oxå som " bevis" om du vill.

Anders

 

2017-06-19 Fiskelycka.

Har efterlyst lite upplevelser från alla er som fiskar vid viskan. Jag tänker börja själv med en fantastisk dag i Lagan, ja jag vet att det är Laholm osv, men det förtar inte händelserna. Min far har under flera år kämpat med laxfisket i lagan med blandad framgång, de senaste två åren med en enda stor ökenvandring om man undantar en liten lax 2015 där minimimåttet med minsta marginal nåddes. Den fisken kändes det som att mina föräldrar åt flera ggr den sommaren. Förra året blev det som sagt noll o intet, inte så mycket som ett pill på flugan heller. Modet o hoppet dalade i höstas o vintern har varit lång. I torsdags i förra veckan fick jag ett sms från min mor som talade om att laxlyckan var tillbaka då min far lyckats landa en fin lax på 6,2kg. Säsongen räddad o han var glad som en speleman. Idag kl 11 plingade det igen i min mobil o åter var det min mor som skickade sms o detta hör verkligen inte till vanligheterna och idag stod det kortfattat " laxlycka igen med 4,2kg o 11,2kg". Jag fick naturligtvis ringt upp gubben o efter några minuters samtal kunde jag konstatera att förutom de två landade laxarna hade han dessutom tappat en efter ca 30 sekunder och haft ett mindre drag av en annan tidigare. Vad är bättre än att höra sin far så lyrisk o glad det är ju trots allt hans förtjänst att jag över huvud taget ägnar mig åt fiske sedan jag var ca 5 år gammal. Tack pappa det där gjorde du bra.

dela gärna med er av någon upplevelse, nu har jag börjat i alla fall.

Anders

 

2017-06-08

Regn, regn, äntligen en större mängd som vi nog alla uppskattar om vi fiskar eller gillar trädgårdssysslor. Marken behöver detta o  Viskan också naturligtvis. Färgen lär vara brun ett tag framöver. Du som binder flugor kanske får lite tid till det, en annan kollar sina krokar på spinnaren eller skeddraget o en tredje ser till så komposten producerar mask för framtida behov. För egen del så försöker jag sköta det som måste göras på gården så jag kan skapa utrymme för lite fiske när det blir möjlighet. Hoppas ni alla njuter av försommaren. Jag skulle vilja uppmana er alla att komma med inspel på kustfisket också. Har du någon fin bild från vår vackra kust med eller utan fisk, en historia om en Bonito, havsabborre eller annan fisk så tveka inte utan skicka in den till mig här så kan du dela din upplevelse med oss alla. 

/Anders

2017-06-06 Nationaldag

Trots nationaldagsfirande var det ett flertal fiskare som valt att gå upp tidigt o fiska. Under eftermiddagen fanns det endast tre glada killar kvar, alla från Göteborg att döma av dialekten. Danne , Thomas och Richard (reservation för stavningen och Göteborg). Alla var positiva till förändringen av fiskeregler och berättade lite om hur förändringar även gjorts i deras hemmavatten Örekilsälven och Säveån. Oavsett vad vi tycker om regelförändringar kan man se att detta gjorts tidigare i många vatten. Förutom resonemang kring fiskeregler fick jag igår när jag var nere frågan från ett par personer om vi har nån städdag etc, så att även vi som inte är medlemmar i föreningen kan hjälpa till då vi ju använder oss av det ni fixar hit. Ved inte minst. Oerhört glädjande o höra för oss som på olika sätt bidrar till trivseln. 

/Anders 

2017-06-04

Idag var jag nere vid Kullagård strax efter lunch o mötte Danne Svensson som fiskade. Jag frågade honom hur han såg på de nya regler som Markägarföreningen infört från 1/6. Han tyckte det var ett stort steg i rätt riktning för ett hållbart fiske framöver. Har du någon åsikt så framför den gärna i mail till någon av oss i fiskeföreningen så noterar vi o framför den till markägarföreningen.

/Anders

2017-06-03 Nya foton är uppladdade.

Ny länk finns nu under fotogalleri för 2017 så passa på att gå in o titta, några foton finns där och jag kommer successivt att lägga in de jag har fått så maila mig om du har någon bild du vill  få med. Klickar man på bilden så blir den större.

2017-06-02 Nya regler som gäller nu.

Hoppas alla observerat de nya regler som gäller säsongen ut. Är du det minsta osäker vad som gäller för just dig så tveka inte utan hör av dig till Markägarföreningen o fisketillsyningsman Claes Karlsson för information. Telefonnummer finns på fiskeinformationsskyltarna vid fiskesträckorna. Andra frågor så kontakta någon i styrelsen för att framföra din åsikt om de förändrade reglerna. Alla inputs emottages tacksamt, positiva som negativa o framförs till markägarföreningen utan undantag. KFI styrelse har beslutat stödja förändringen efter styrelsebeslut.

KFI genom 

Anders

2017-05-28 OBS!!!!  Nya fiskeregler från 1/6

Markägarföreningen TVV kommer att från 1/6 införa nya regler för fisket i viskan enligt nedan:

Följande kommer att gälla from den 1 juni 2017.

1. Vi inför ett tak på hur många laxar varje sportfiskare får ta upp, sett över hela säsongen. Kvoten kommer att bli fyra fiskar för varje enskild sportfiskare under en säsong. Kvoten fördelar sig på att två fiskar får tas upp från säsongens början till den 1 juli, därefter resten. När kvoten är uppnådd får inget fiske ske oavsett redskap.

2. Från den 1 september till den sista september gäller som tidigare att all hon-lax skall återsättas. Endast fiske med hulling-lös enkelkrok gäller även det som tidigare. Hulling-lös enkelkrok gäller även spinnfiske.

3. Från den 1 september till den sista september införs förbud att fiska med mask och räka.

4. Sedan tidigare gäller registrering av fångst vid våra fångstplatser, kontrollen av detta kommer att intensifieras.

5. Då denna förändring kommer inom säsongen gäller övergångsregel enligt följande. För den som fram till 1 juni fångat fyra eller fler fiskar får man fånga ytterligare en fisk. Då har man möjlighet att fortsätta fiska och återutsätta fram tills man avlivat sin sista fisk. Därefter är kvoten uppnådd och punkt ett gäller.

Utöver detta beslutade man även att ytterligare ninimera dagkorten på kullagård och högaström till totalt 5 st kort istället för 10 st, detta gäller from dags dato.

KFI genom Anders

2017-05-26 

Vi i styrelsen  har granskat o lämnat synpunkter på det förslag TVV har för ändrade fiskeregler. Efter vi gjort detta röstade styrelsen för eller emot och majoritetsbeslut avgjorde då styrelsen inte var enig i beslutet. Återkommer med besked om de nya reglerna så håll utkik här den 1/6

KFI

2017-05-25 ändrade regler för fisket från 1/6

Markägarföreningen (TVV) kommer att från 1/6 förändra fiskereglerna då det behövs en begränsning för att värna fisket för kommande år. Vi kommer här att publicera detta samma dag som TVV meddelar oss så läs igenom noga. Är något oklart kontakta Fisketillsyningsman Claes Karlsson i första hand för detaljerad info. Vi måste alla hjälpa till att informera andra fiskare så att alla får kännedom om de ändrade reglerna.

jag kommer i början av nästa månad att publicera några bilder på lax fångad i april och maj, är det någon som vet med sig att man kan vara aktuell o inte vill vara med så skicka en liten blänkare till mig i mail. 

KFI genom Anders

 

 

2017-05-20

Det är med stor sorg vi konstaterar att det av någon anledning blivit regel att använda eldstaden vi gjort i ordning som någon j....a sopstation. Någon använder detta som uttjänt linförvaring, en annan för sitt utdruckna god morgon juicepaket i plastpåse, en tredje för sin risifrutti. Va fan är ni för några som inte kan tänka i normala banor o ta med er skit hem? Idioter är väl milt uttryckt.

skärpning alla.

vi väntar alla på att komma på någon av er o då är ni inte välkomna tillbaka.

KFI.

 

 

2017-05-16

Hej alla medlemmar, årsmötet genomfördes enligt plan och kommer att läggas ut här så snart vi har infon klar.

Många av oss har fiskat en del o några har varit lyckosamma o landat en fin april eller majlax. Några ggr har det varit många bilar som parkerat vid reningsverket för fiske vid Kullagård och vi vill understryka att det inte är ok att parkera på vänstra sidan om grinden till reningsverket, alltså samma sida som trappan över staketet är på. Den som parkerar där hindrar markägaren från att komma ner med sina fordon till beteshagen där korna går så visa respekt för detta och kör runt o parkera vid klubbstugan uppe vid bron om det inte finns plats på högra sidan.

En sak till som är värt att poängtera till alla som fiskar i viskan att vara noga med att ta med sig allt som man tar med sig ner hem igen då det inte är meningen att någon skall behöva städa efter någon annan. Hjälp till med att informera de som kanske inte fiskar så ofta eller är nya gäster så ökar vi trivseln för alla.

Att alla medlemmar hjälper till med information till andra gäster om regler o annan nyttig info så vi underlättar för våra fisketillsiningsmän Claes o Karin att göra sitt jobb på bästa sätt är självklart

När många vill fiska samtidigt så visa extra hänsyn, tänk på att gå i när det är din tur så alla får möjlighet att fiska så mycket man kan under rådande omständigheter. Självklart för alla oss som fiskar regelbundet. Det har vid några tillfällen förekommit att någon går ner framför fiskande person, det är ALDRIG ok. 

Väl mött nere vid ån i Höga ström, Kullagård och Åsbro.

KFI

genom

Anders Sparf.

 

OBS årsmötet flyttat till 23/4

 

2017-03-24 flyttat årsmöte till 23/4

Då många har svårt att delta den 26:e på årsmötet har styrelsen beslutat att flytta det till 23/4 med förhoppning att flera kan närvara så vi får ett riktigt möte.

meddela er kompis om ni tror att någon missar denna info.

KFI

 

 

2017-03-20 Påminnelse om årsmötet 26/3

Ni som inte anmält er ännu gör det nu så vi kan fixa mat till alla.

/Anders

 

2017-02-27 Årsmöte kommer att hållas 26/3 mellan kl 12-14 på lugnets bistro i Varberg.

Kallelse kommer att skickas ut i mail.

Motioner skall vara inlämnade senast 15/3

Medlemsavgift med 200kr skall vara erlagd innan mötets start. Bg 898-1029

Gör gärna en koll i medlemslistan så era kontaktuppgifter är aktuella, vid ev avvikelser kan ni maila någon av oss i styrelsen så rättar vi upp datan.

Anmäl er snarast till någon i styrelsen så vi kan boka mat till alla.

/KFI styrelse genom Anders Sparf

2017-02-13 Årsmöte

Hej alla fiskesugna medlemmar, vi kommer inom kort att ha ett styrelsemöte o sätta datum för årsmötet. Det blir lite senare då vår ordförande Victor köpt hus o därför haft en hel del o stå i. Håll utkik så kommer infon här o även i mail till alla medlemmar. Tips på aktivitet är fiskemässan i Halmstad på biblioteket den 25/2. Många föreläsare bl.a. Johan Klingberg och Ross McDonald från river Dee i Skottland som jag haft förmånen att lära känna under de senaste åren jag fiskat där. Han berättar en del om fisket, fisken o allt runt om denna historiska lax älv.

flugbindare o utställare är på plats inklusive författaren Jan Johansson. 

Kanske ses vi där.

tight lines

Anders

 

2016-12-25

God Jul o Gott Nytt fiskeår önskar KFI. 

 

2016-08-08 slut på semester för många av oss.

Hej alla fiskare, då var säkert semestern slut för många av oss, undertecknad är inget undantag i det avseendet. En hel del av oss har varit i Norge under sommaren i olika älvar o naturligtvis med blandad framgång. En del lämnar Norge med fina laxminnen under veckan medans andra inte har ett endaste pill på flugan på hela veckan o desperationen tar tag om dessa personer allt eftersom dagarna går o hemresan kommer närmre. Jag tror de flesta av oss någon gång upplevt den känslan där kompisarna får, men du själv inte känner någo8t alls på hela veckan. Kämpa på för nästa gång kan det vara din tur o ha den härliga veckan med flera fina laxar. Viskan har i år haft mycket lågt vatte mestadels vilket aldrig är kul o idag när jag trotsade vinden efter första arbetsdagen o innan dess en vecka i Laerdalselva och såg fram emot att få kasta o njuta en stund. Inga bilar på parkeringen vilket var föga överraskande med detta vädret.

Jag gick ner till ån o insåg genast att det var mindre vatten än jag sett innan för det verkar som kraftverket stängt allt. Det blåste så mycket o var så lite vatten att fluglinan stod still eller gick baklänges så det var bara o packa ihop o köra hem igen, fick dock skyla en stund i vindskyddet då himlens portar öppnade sig för en av flera skyfall idag☔️

Hoppas att förutsättningarna blir bättre någon annan dag. 

tight lines

Anders Sparf

 

2016-07-10 Tack Per!

Hej alla,

Idag när jag kom ner till Kullagård så har Per Klintberg på eget initiativ tagit med en lie o sanerat delar av ån på vass som stör alla oss som fiskar. På hans förslag kommer jag att ta upp en frågeställning i KFI där vi skall kunna samla ihop några personer som hjälper till vid en sådan aktivitet när vi ser att vassen börjar sticka upp. Per har gjort ett gott jobb så passa på att tacka honom för detta nästa gång du möter honom vid ån.

/Anders

2016-05-28

påminner om kastkursen i höst med Mattias Drugge. Sista anmälningsdag blir 5/6 efter det kan anmäld medlem anmäla kompis och medlems förtur försvinner. Ta chansen medlemmar att förbättra er kastteknik. Anmälan till mig eller Jimmy.

/Anders

 

2016-05-15 

YDu som fiskade igår och känner dig träffad av nedan beskrivning kan väl skicka ett mail till denna adress o förklara dig. Du är hjärtligt välkommen igen att fiska tillsammans med alla andra, men fimpa på avsedd plats o ta med dig din skit hem igen. Inte meningen att någon av oss skall städa efter dig.

 

2016-05-15 Nedskräpning och att inte ta med skräp hem igen.

Vi har en fin attityd o stämning nere vid våra fiskesträckor o det bemötande som vi har mot fiskande gäster är berömt där alla är välkomna o vi delar gemensamma upplevelser o har trevligt tillsammans. Bland medlemmarna i KFI o andra som fiskar regelbundet är det väl känt att ALLA tar med sig det man tagit med sig till ån därifrån utan undantag. Tyvärr verkar inte vissa av de gäster som kommer hit ha detta klart för sig och det är sorgligt o behöva se sådan respektlöshet mot sina fiskekollegor. Vi som är med i föreningen städar o fixar ved så alla skall känna att det är rent o snyggt vid ån, men uppenbarligen är det några som inte kan sköta sig. Vi får hjälpas åt att informera de gäster som kommer o ge dem info om vad som gäller på ett vänligt och korrekt sätt. Idag på morgonen var det ingen vacker syn som mötte en medlem när han kom ner tidigt på morgonen. Skräp och cigarettfimpar efter lördagens fiskande personer. Jag hoppas att du som bidrog till detta läser nu o tar dig en allvarlig funderare på hur du skall agera nästa gång du kommer o besöker denna fina sträcka av Viskan. SKÄRP DIG!!!

/Styrelsen 

 

 

2016-05-11

KFI hälsar Linus Asp från Kinna välkommen som ny medlem i föreningen.

 

2016-05-11

EFTERLYSNING:

Någon har glömt kvar en ryggsäck av bättre fabrikat troligtvis igår 20160510. Kontakta mig eller Jimmy  för att få tillbaka den mot beskrivning.

 

/Anders

 

2016-05-05 Anmälan till kastkursen

 

 

2016-04-19 Första kasten

Hej på er alla laxfiskare, idag var jag nere o provkastade en lina som behövde justeras lite och det ser fint ut. Mycket vatten, men ganska klart. Det dröjer väl ett tag till innan det blir intressant, men rätt skönt att lägga några kast okänna att det sitter där. Jag har precis kommit hem från skottland efter en veckas laxfiske där den som är intresserad kan gå in på WWW.fiskebloggen.com o läsa om vad som hände under veckan. Mattias o Jonas har skrivit o berättat med ord o bilder.

 

2014-04-19 Fint besök

Mattias Drugge kommer och håller kastkurs!

Jimmy i styrelsen har haft kontakt med Mattias Drugge som är en av de bästa kastinstruktörerna i detta land, det finns en plan att under tidiga delen på hösten boka upp honom för en kastkurs vid viskan där vi får ta del av hans enorma kunskaper o nybörjare som rutinerad kan lära sig o förbättra sin teknik. För att det skall bli optimalt föreslår Mattias 10 st deltagare och det är en hel dag i så fall. Pris ca 900kr/ deltagare kommer det att handla om och vi kommer att ta upp anmälningar snarast o det är först till kvarn som gäller. Skulle det bli platser över kan annan fiskekompis hänga på men medlemmar har förtur.Tveka inte utan anmäl dig snarast för att försäkra dig om en plats.

Anders o Jimmy tar emot anmälningarna.

 

Så var då städdagen avklarad, lite besviken då vi endast blev 6 man som kämpade  för att rensa o städa så alla får det fint vid fiskesträckan under året. Vi fixade i alla fall städning o ved nere vid vindskyddet så det skall kunna grillas under säsongen. Efter avslutat värv lunchade vi uppe på cafeterian vid Karlssons då vädret inte inbjöd till någon grillning. De tappra själarna var värda värme, mat o kaffe i en bekväm miljö vilket jag hoppas alla förstår.

 

 

 

 

 

Hej alla, nu är det inte så många dagar innan vi kan börja årets lax o havsöringsfiske i viskan o på kusten. Vi skall ha en städdag som vi brukar ha och i år är det den 17/4. Anmäl er som vanligt till någon i styrelsen så vi vet hur många som kommer så fixar vi något gott att grilla o dricka efter avslutat arbete. Vi skall försöka se till så vi fyller på vedförrådet vid vindskyddet för årets grillkvällar o rensa efter flommen i vintras. Den som vill kika in i klubbstugan o se hur långt vi har kommit med renoveringen är välkommen o göra så.

Alltså

17/4 kl 10.00 städdag o vi samlas vid klubbstugan. 

Väl mött alla o den som har möjlighet tar med motorsåg eller annat redskap för att underlätta.

/Anders 

Victor Bergdahl blev vald till ny ordförande efter valberedningens förslag o tar över efter Pierre som gärna såg att någon annan tog över då tiden inte räcker till när familjen kräver sitt. Vi hälsar även Jerry välkommen i styrelsen som ledamot.

Årsmötet avklarat och vi var 9 medlemmar närvarande, några hade förhinder och ett par låg hemma i influensa eller hade familj som drabbats o av den anledningen valde att avstå mötet så inte andra skulle råka ut för samma sak. Jag kommer att lägga ut årsmötetsprotokollet här så snart det är klart, men kan nämna att vi har en ny medlem i Jimmy Gustavsson från Åsa som är en mycket duktig flugbindare och särskilt klassiskt bundna laxflugor där han även tillverkar sina egna krokar!

Välkommen i klubben och vi hoppas få se några av dina alster vid viskan under året.

Städdag fastställdes till den 17/4. Tid återkommer jag till.

Mötet avslutades med smörgåstårta o Ramlösa.

/Anders

 

Välkomna och glöm inte medlemsavgiften att den skall vara betald så du får rösta. Har du en motion så skicka in den omg så vi hinner få med den. Efter mötet bjuder vi på smörgåstårta så anmäl dig snarast så vi kan beställa maten.

/Anders

 

http://www.kullagardsfiskarna.n.nu/arkiv